Watts integrerer med din varmepumpe
Watts Homegrid™ omfatter ikke blot dit elforbrug, men kan også styre dit varmeforbrug effektivt, hvis du bruger varmepumpe. Er du kunde hos en af vores forsyningspartnere kan du tilmed skabe unikke indsigter i både varme- og vandforbrug via Watts On™.
Varm din bolig op med solenergi
En varmepumpe er en løsning, der er bæredygtig samtidig med, at den typisk sparer dig for en del af din nuværende varmeregning – specielt, når den kører på solenergi. Watts Controller™, som er hjernen i vores løsning, integrerer med varmepumper, så du på den måde kan opvarme din husstand på den mest effektive, billige og bæredygtige måde. Uden at gå på kompromis med komforten.
Du skal være opmærksom på, at dit varmeforbrug i stedet regnes som elforbrug – og at de fleste bruger mest varme i de måneder, hvor der er færrest solskinstimer. Denne udfordring hjælper Watts Homegrid™ med at løse, da vores algoritme og højeffektive batteri kan lagre solenergi og sikre dig ekstra strøm fra elnettet til de absolut billigste priser.
Hvad skal jeg bruge?
Vores team arbejder netop nu på en løsning, som kan integrere via din varmepumpes SG-ready port. På den måde vil din Watts platform nemt kunne kobles med en lang række varmepumper i markedet.
Kontakt os og hør mereDit setup
Varme på den bæredygtige måde
Spar på varmeregningen
Selvom dit varmeforbrug vil blive regnet som elforbrug kan du stadig forvente besparelser på din varmeregning. Dette skyldes intelligensen i Watts Homegrid™, men også at du typisk får en reduceret elafgift, når du har varmepumpe.
1
En fremtidssikker løsning
En varmepumpe drevet af solenergi er den grønne og bæredygtige vej til opvarmning. Det vil i mange tilfælde også forbedre din ejendoms energimærkning, hvilket er en afgørende faktor for markedsværdien.
2
Undgå faldgruberne
Vores ekspertteam er klar til at hjælpe dig med at vælge en varmepumpe, der kvalitets- og størrelsesmæssigt passer til din husstand. Vi kan også rådgive om alt fra installation og indregulering, så alt kommer til at virke rigtigt.
3
Din varmepumpe bliver en del af Watts Homegrid™
Vores ingeniører og udviklere er snart klar med integrationen til et bredt udvalg af varmepumper. Det betyder, at du automatisk kan styre og effektivisere dit varmeforbrug, så det bliver godt for både klimaet og din privatøkonomi.
Læs mereRelaterede produkter
"Vi er i forvejen glade for Watts, men efter vi fik Watts Live installeret er vi blevet endnu mere opmærksomme på elforbruget, da vi kan se forbruget i realtid"
Hav varmen lige ved hånden
Du kan både styre og få dybere indblik i dit varmeforbrug med vores Watts On™ app. Her viser vi dig dit forbrug i de seneste syv dage, ligesom vi bruger vores data til at skabe et budget hvert kvartal. På den måde kan du se om dit forbrug ligger over eller under normalen.
Se mereWatts™ bliver hele tiden bedre
Forskning og konstant produktudvikling er en stor del af vores arbejde. Det betyder, at Watts Homegrid™ hele tiden vil blive klogere og bedre, mens mulighederne for effektivisering af hele din husstand vil blive større og større. Følg med i udviklingen af integrationen til varmepumper og meget mere på Watts Futures™.
Læs mereKom i gang
“...Jeg kan ikke andet end sige, det er en fornøjelse at mærke Watts er drevet af ildssjæle og gør en forskel for vores muligheder på energi området som forbrugere.”
Ofte stillede spørgsmål
Hvad koster det at få solceller?
Gennemsnitsprisen på køb af solcelleanlæg og installation ligger på ca. 70.000-120.000 kr. for et parcelhus med et årligt elforbrug på ca. 4.000 kWh. Du skal dog være opmærksom på, at prisen kan svinge alt efter anlæggets størrelse, effektivitet og type.
Et solcelleanlæg på 6 kW har en årlig produktion på ca. 5.800 til 6.000 kWh pr. år. Det kan dække en gennemsnitlig husstands årlige energiforbrug og potentielt også være i stand til at sælge den overskydende strøm.
Hvis du skal bruge et mere præcist estimat, så vil vi meget gerne tale med dig om en løsning tilpasset netop dit hjem. Du kan kontakte os lige her.
Er solceller miljøvenlige?
Det kræver energi og materialer at producere et solcellepanel, men man anslår at et solcellepanel er energimæssigt tjent hjem efter 2-3 år. I dag indgår vedvarende energi oftest til produktion af solcellepanelerne, men den præcise belastning afhænger af producenten og kan være svær at anslå helt præcist.
Ligeledes indgår transporten af solcellepanelerne typisk fra Asien til Europa også i energiomkostningen. I solcellepanelets levetid (ca. 25-35 år) vil solcellepanelet producere 100% grøn strøm, og når solcellepanelets levetid er slut, vil det blive genanvendt.
I dag kan ca. 90% af solcellepanelet genanvendes, og vi må antage, at der i takt med udbredelsen af flere og flere solceller i verden vil blive optimeret på denne proces, så endnu flere af panelernes materialer får nyt liv. Derfor tør vi godt sige, at solceller er en miljøvenlig investering og den bedst mulige vedvarende energiløsning.
Skal jeg placere mine solceller på taget eller på jorden?
Så længe at dine solceller er monteret med mest mulig adgang til sollys er der ingen energimæssig forskel på om du placerer solcellerne på jorden eller på dit tag. Vi anbefaler som regel, at dine paneler er placeret i sydvendt retning med en hældning på 45 grader. Der kan dog være faktorer, der er afgørende for netop din ejendom. Derfor er vores team af solcellespecialister, klar til at hjælpe dig.
Solceller på jorden: Solceller må gerne placeres på jorden på stativer, men det kræver at jordstykket er indenfor samme matrikel som ejendommen. Der kan i forbindelse med byggeansøgningen hos kommunen være krav om, at solcelleanlæggets tætteste kant er indenfor en rimelig afstand af eksisterende bygninger (oftest 20-25 meter). Solcelleanlægget må derfor gerne ”bevæge” sig væk fra bygningerne, men det inderste hjørne skal være indenfor afstandskravet. Bemærk, at kommunerne kan give dispensation, hvis du vil have solcellerne langt væk fra din ejendom.
Solceller på taget: Hvis du vil etablere solceller på dit tag, skal du undersøge to ting:
1) Er der plads på taget? 2) Kan taget holde til vægten af solcellerne?
Der kræves som udgangspunkt byggetilladelse for etablering af solceller på tagflader til erhverv (dette gælder ikke private). Det er bygningsejer, der påtager sig ansvaret for tagkonstruktionens bæreevne, når der lægges ekstra vægt på taget, som følge af installation af solceller. Derfor kræves det ofte i byggeansøgningen, at en certificeret ingeniør har lavet en statisk beregning af tagfladen til solceller. Du kan med fordel henvende dig digitalt til Nemingeniøren. Her indhentes en tilbudspris og Nemingeniøren tager ansvaret for de statiske beregninger.
Har du fladt tag? Så lad os hjælpe dig. Watts er eneforhandler af nogle helt særlige, lette og tynde solceller, som kan være den perfekte løsning for dig. Kontakt en af vores solcellespecialister i dag, så vi kan rådgive dig til den mest ideelle løsning. Du kan kontakte os her.
Hvad er smart styring?
Smart styring er en automatisk styring af dine apparater i hjemmet, som du kan bruge til at starte dine apparater på bestemte tidspunkter. Det kan f.eks. være når strømmen bliver produceret med lavt CO2 aftryk pr. kWh eller når elprisen er lav.
Det betyder helt konkret, at Watts kan sætte din vaskemaskine i gang i løbet af dagen, når strømmen er grønnest eller billigst – endda også før et bestemt klokkeslæt. Skal du bruge vasket tøj kl. 17.00, sørger styringen for, at tøjet er klart der og at der er blevet vasket i det bedst mulige tidsrum.