Nettariffer

Nettarifferne skifter hen over året

Efterhånden har flere og flere netselskaber indført differenceret nettariffer. Det betyder, at i vinterhalvåret fra oktober til marts har de en højere nettarif mellem kl. 17 til 20.

 

Hvad betyder nettarif?

Når du er privatkunde, så skal du kigge efter prisen for normaltarif, som mange også kalder for en kunde type C.
Nettariffen dækker alle omkostninger til anlæg og transporten af strømmen til din bolig. Det er Energistyrelsen der fastsætter rammerne for alle danske netselskabers indtægter. Dvs. der er et loft for, hvor meget de må opkræve.

Hvad betyder netabonnement?

Udover nettariffen så betaler man også et årligt abonnement til netselskabet.
Netabonnementet dækker både leje og vedligeholdelsen af elmåleren.

Du kan finde de gældende priser for nettarif og abonnemnet på hjemmesiden fra dit lokale netselskab. Hvis du er i tvivl om, hvem dit netselskab er, så kan du finde det her 

Hvis du køber din strøm hos Watts, så er det os, der opkræver både nettarif og netabonnement på vegne af dit lokale netselskab. Ligesom det også er os, der skal opkræve både skatter og afgifter på vegne af staten. For dig betyder det, at du får alle dine udgifter til strøm samlet på én regning.

Læs også: Hvad koster en kWh

FAQ

Hvad betyder det at afregne strøm time for time?

Det betyder, at prisen for strømmen fastsættes time for time. Fordelen for dig, er at du får mulighed for at betale det, din strøm koster i den time, du bruger den.

Det er faktisk sådan, at når vinden blæser, er strømmen billig, fordi der bliver produceret mere strøm. Når der er mest vind og sol i elsystemet er strømmen samtidig grønnest. Hvis dit elforbrug er størst, når strømmen er grønnest og/eller billigst kan både du og klimaet opnår fordele.

Med Watts Energy får du derfor et økonomisk incitament til at bruge strømmen mere fleksibelt. Det kan jo være du fx kan flytte tøjvask, brug af tørretumbler og opvaskemaskine samt opladning af elbilen hen på de tidspunkter, hvor timeprisen er laves.

Du skal også være opmærksom på, at mange netselskaber efterhånden har lagt en højere tarif på transport af strøm i vinterhalvåret fra kl. 17- 20.

Hvad er forskellen på elpris pr. time vs den måde jeg køber strøm på i dag?

Rigtig mange elkunder har en fast pris for den strøm, de bruger. Det betyder, at du betaler det samme pr. kWh hele døgnet.

Hvis du har en fjernaflæst måler, så måler den allerede dit strømforbrug pr. time, hvilket du kan følge med i her i appen. Alligevel betaler du en fast pris for din strøm. Du har derfor ikke nogen økonomisk gevinst ved at flytte dit strømforbrug til tidspunkter, hvor strømmen er billig. Det kan du få med Watts Energy. Hvor prisen følger markedet og skifter time for time.

 

Hvilke fordele er der ved afregning time for time?

Du betaler det strømmen koster i den time, den bliver brugt. På den måde har du mulighed for at styre efter de billige timer på døgnet og måske bruge lidt mindre strøm i de dyre timer.

Det er ingen hemmelighed, at afregning time for time er indført i håb om, at elforbrugerne i Danmark vil begynde at flytte deres elforbrug, så det bliver tilpasse efter, hvornår der er mest vedvarende energi fra sol og vind i elnettet. På den måde kan vi alle sammen være med til at understøtte den grønne omstilling.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/watts.dk/public_html/wp-content/plugins/mtm-instagram-ish/index.php on line 121