Beskrivelser af funktioner

Watts kan på mange forskellige måder hjælpe dig til en grønnere hverdag. Watts bygger bro mellem de teknologiske løsninger og den grønne omstilling og på den måde, hjælper vi dig med din personlig grønne omstilling.

Forbrugsoversigt

Det unikke ved Watts er, at der udregnes et budget for det forventede forbrug i kvartalet. Hvilket gør det muligt for dig, at tilpasse dit forbrug og forhåbentligt undgå, at bruge mere energi end forventet. I dette eksempel på Energivej 12, har Watts analyseret sig frem til, at familien her vil bruge for ca. 1.565 kr. i kvartalet. De bruger lige nu 9% under budget – og derfor er de i grøn.

Grøn: dit forbrug ser ud til at blive lavere end budgettet.
Gul: dit forbrug ser ud til at overstige budgettet med 0 – 30%
Rød: dit forbrug ser ud til at overstige budgettet med mere end 30%

Watts vurderer løbende, hvad dit forventede kvartalsforbrug vil blive i forhold til budgettet. Vurderingen er baseret på dit aktuelle forbrug i kvartalet samt vejrpåvirkninger.

Beskedservice

Watts har en helt særlig beskedservice til dig, der gerne vil undgå, at dit forbrug stiger uden du er klar det. Hvis du har oprettet dig på Watts og tilføjet notifikationer, så vil Watts sende dig en besked, hvis dit forbrug overstiger den værdi, som du har sat.

Du kan vælge, at få besked lige så snart du bruger bare 1% mere end forventet, men du kan også sætte grænsen lidt højere. Det er helt op til dig. Du kan også nemt og til enhver tid gå ind og ændre dine indstillinger i Watts. På den måde bliver Watts din helt personlige energiassistent.

Tip:
Sommerhusejere kan også have glæde af denne beskedservice. Vi har eksempler på folk, der har opdaget indbrud, fordi varmen eller elforbruget pludselig er steget i en periode, hvor huset ellers stod tomt!

Budget

Dit budget i Watts kaldes også for dit forventede forbrug. Når du løbende holder øje med dit forbrug sammenlignet med forventet forbrug, så kan du gribe ind og ændre adfærd i tide. Det kalder vi for intelligent rådgivning.

Watts benytter avanceret teknologi som machine learning-algoritmer til at holde øje med, hvordan dit energiforbrug påvirkes af eks. udendørstemperaturer, tidspunkt på dagen og forskellige forbrugsmønstre. For at beregne dit budget så præcist som muligt, analyserer Watts dine data et år tilbage. På den måde kan appen sammenligne tidligere forbrug og regne ud, hvordan dit budget for indeværende år vil se ud.

Jo længere tid du har haft Watts, jo flere data får appen, derfor vil det med tiden også blive nemmere for appen at forudse et mere præcist budget. Det er dog vigtigt at nævne, at Watts ikke kender til din el- eller varmepris, og derfor kan du ikke 100% sammenligne dine regninger fra din energileverandør med de tal, som Watts viser.

Timepriser

Din elpris er sammensat af flere poster, og det synes vi du skal slippe for at tænke på. Så vi har gjort det nemt for dig. På vores graf over elpriser for strøm fra Watts, der kan du se den samlede pris pr. kWh pr. time. Dvs. prisen indeholder spotprisen uden tillæg, prisen for transport til dit lokale elnetselskab samt afgifter til staten.

Du kan med fordel flytte dit forbrug til de timer, hvor strømmen er billigst og måske endda også grønnest for den pågældende dag.

Læs mere: Hvad koster en kWh?

Vælg grøn strøm

I Watts kan du se, hvordan strømmen bliver produceret lige nu. Det er meget sjældent, at strømmen er 100% produceret af energikilder med et CO2 udslip på 0. Men Watts markerer med grønt, hvornår på dagen der vil være det laveste CO2 udslip pr. kWh. Det er nemt for dig at se, hvornår du fx kan sætte vaskemaskinen i gang og udnytte den grønne strøm. Vi kalder det for klimavenlige strømzoner.

Søjlerne på siden med Strømzoner viser, om CO2 udslippet ligger over eller under dagens gennemsnit.

Grøn strømzone: CO2- udledningen er under dagens gennemsnit.
Gul strømzone: CO2- udledningen ligger lige på dagens gennemsnit.
Sort strømzone: CO2- udledning ligger over dagens gennemsnit

Intelligent styring

Watts Smart Styring hjælper dig med at gøre dit hjem smart og samtidig tænke på klimaet. Det kan du ved at koble vaskemaskiner eller pærer med indbygget smart teknologi sammen med information om, hvornår strømmen bliver produceret af fx vindmøller eller solceller.

Hvis CO2 niveauet målt i gram pr. kWh er lavt, så kan du helt automatisk få din vaskemaskine til at starte, hvis ellers den kan kobles på WiFi. Løsningen hedder Watts Smart Styring, og med den kan du fx vælge, at din vaskemaskine skal vaske tøj i det tidsrum på dagen, hvor CO2-aftrykket er lavest og dermed få både rent tøj og ren samvittighed. Watts har indgået et samarbejde med platformen IFTTT (If this then that), der specialiserer sig i at forbinde smarte enheder i hjemmet, så du kan begynde at bruge smarte WiFi produkter i hjemmet baseret på, hvornår strømmen har et lavt CO2 -aftryk pr. kWh.

Bemærk
Alle kan bruge intelligent styring i Watts – uanset hvor du køber din energi.

Alle typer af energi

Vores energiassistent hjælper dig ikke kun med dit elforbrug. Du kan også koble fx dit varme- og vandforbrug på assistenten, så du får et samlet overblik og helt styr på budgettet.

Appen er åben for alle elforbrugere i Danmark, og det er uanset, hvor du køber din strøm. Du kan oprette en profil og følge dit forbrug af el helt ned pr. time.

Hvis du er så heldig, at dit fjernvarme- og vandværk er blevet tilsluttet Watts, så kan du også følge vand- og varmeforbrug i appen. Alternativt, så må du selv ud til vand- og varmemåleren og aflæse løbende.

Læs mere om at følge varmeforbruget

Nyhed marts 2022:

Nu kan kunder fra Aalborg Forsyning følge deres vandforbrug. Læs mere

Sammenlign med andre

Du kan sammenligne dit eget forbrug med andre, som har en bolig der ligner din.
Watts grupperer alle tilmeldte boliger efter:
boligtype/ boligens størrelse i m2/ antal beboere i boligen/ primær opvarmningsform/ sekundær opvarmningsform (måske i form af en brændeovn eller lign.)

Watts kan – sammenlignet med andre services – give en meget præcis sammenligning for øvrige boliger, da sammenligningen foretages på baggrund af aktuelle og faktiske data. Watts har en lille udfordring med sammenligning af sommerhuse, da gruppen pt. er forholdsvis lille. Men det vil helt sikkert ændre sig, så Watts kan sammenligne alle boligtyper.

Overvåg dit elforbrug i realtid

Watts Live er et smart kort, der giver dig et øjeblikkelig indblik i dit strømforbrug ved at aflæse strømforbruget fra din elmåler hvert 5. sekund i live mode og sende dataen til Watts Energiassistent-appen.

Med Watts Live i hånden kan du hurtigt finde ud af hvilke enheder i dit hjem der bruger meget strøm, ved at se hvordan forbruget stiger sekunder efter enheden bliver tændt.

Her kan du læse mere og bestille et kort.

Solceller

Du kan se, hvor meget el du har leveret til nettet den pågældende måned, målt i kWh. Du kan også se nettoudvekslingen i kWh. Nettoudvekslingen er den opgørelse, der viser, hvor meget du har leveret til nettet, minus det du har forbrugt fra nettet.

Watts ved ikke, hvad dit anlæg har produceret, og Watts kender heller ikke dit reelle forbrug, fordi samtidig forbrug og produktion udlignes af hinanden, inden det ”rammer” måleren. Under grafen vises, hvor meget el du har leveret til nettet den enkelte time.

Grafen for solceller viser på en meget overskuelig og enkel måde både forbruget og levering til elnettet. Den grønne søjle på grafen viser forbruget og den gule søjle viser leveret til nettet.

Hold dig opdateret med Watts nyhedsbrev

Vil du have et ekstra forspring på nyheder om bæredygtighed og grønne energiløsninger til hjemmet? Så skriv dig op til vores nyhedsbrev. Vi udkommer 5-6 gange om året i din indbakke.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/watts.dk/public_html/wp-content/plugins/mtm-instagram-ish/index.php on line 121