Ph.d.-studerende skaber digital innovation for Watts

Nyhed – 4. oktober 2019

I de seneste år har danske Jon Liisberg og colombianske Julian Vinasco som ph.d.-studerende været med til at skabe teknologiske løsninger til Watts.

Med fokus på algoritmer og energioptimeringer har de nemlig gjort det endnu nemmere for Watts-brugerne at tænke grønt og spare på energien. Om det fortæller Julian:

”Som ph.d.-studerende hos Watts er jeg med til at udvikle et værktøj, der træffer smarte og energivenlige beslutninger for brugeren ift. køb, salg og lagring af strøm. En dag skal Watts kunne levere pakkeløsninger, som fx solcellepaneler og batterier, som gør det endnu nemmere for forbrugeren at leve energirigtigt.”

Hvis Watts med tiden skal blive endnu smartere, kræver det store mængder data. De skal løbende forbedre appens algoritmer – og det er den slags algoritmer, som Jon Liisberg har forsket i ifm. sit ph.d.-projekt:

I de sidste tre år har jeg udviklet modeller til Watts, som bl.a. kan udregne budget og basisforbrug ud fra brugernes energiforbrug, og om der er afvigelser. Derudover arbejder jeg på at få Watts til at skelne mellem forskellige typer af forbrug, så folk med eks. elopvarmning kan se deres varmeforbrug. Men det kræver, at folk registrerer data ift. deres forbrug – for jo mere viden vi har, jo mere kan vi rent faktisk vise brugerne og forbedre brugeroplevelsen.

I forbindelse med sit ph.d.-projekt har Jon også undersøgt adfærdsændringer hos dem, der bruger Watts til daglig og dem, der ikke gør. Her viste resultaterne, at Watts-brugere, der bor i hus og i gennemsnit bruger appen 1-2 gange om dagen, generelt bruger fem pct. mindre strøm end dem, der ikke bruger appen.

Det er en tendens, som både Jon og Julian håber, vil blive ved med at vokse i takt med, at de kan indhente endnu flere data og forbedre algoritmer og udvikle flere energioptimerende løsninger – både for brugeren og for klimaet.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/watts.dk/public_html/wp-content/plugins/mtm-instagram-ish/index.php on line 121