En del af

Kom i gang

Få intelligent styring af din egen vedvarende energi. Det hele starter med et uforpligtende tilbud fra én af vores rådgivere.

Kontakt os

Send os dit spørgsmål eller din feedback. Så svarer vi dig så hurtigt som muligt.

FAQ

Har du spørgsmål om solceller, elforbrug eller nogle af vores produkter og services? Vi har samlet en lang række svar på de mest almindelige spørgsmål – og har også opbygget en stor samling af artikler, der kan hjælpe dig videre.

Email

Hvis du ikke kan finde svar på netop dit spørgsmål, så send det gerne til vores supportteam, der vender tilbage så hurtigt som muligt.

Besøg os

Vi har udviklere i både ind- og udland, men holder til i Brogade 19D, 4600 Køge. Her mødes vi med partnere, virksomheder og forskningsinstitutioner for konstant at forbedre og udbrede vores produkt.

Specifikke kontakter

Skal du have fat i en bestemt person eller har du en særlig forespørgsel? Brug kontakterne nedenfor, så vi kan guide dig videre i den rigtige retning.

Kom i gang

Få intelligent styring af din egen vedvarende energi. Det hele starter med et uforpligtende tilbud fra én af vores rådgivere.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at få solceller?

Gennemsnitsprisen på køb af solcelleanlæg og installation ligger på ca. 70.000-120.000 kr. for et parcelhus med et årligt elforbrug på ca. 4.000 kWh. Du skal dog være opmærksom på, at prisen kan svinge alt efter anlæggets størrelse, effektivitet og type.

Et solcelleanlæg på 6 kW har en årlig produktion på ca. 5.800 til 6.000 kWh pr. år. Det kan dække en gennemsnitlig husstands årlige energiforbrug og potentielt også være i stand til at sælge den overskydende strøm.

Hvis du skal bruge et mere præcist estimat, så vil vi meget gerne tale med dig om en løsning tilpasset netop dit hjem. Du kan kontakte os lige her.

Er solceller miljøvenlige?

Det kræver energi og materialer at producere et solcellepanel, men man anslår at et solcellepanel er energimæssigt tjent hjem efter 2-3 år. I dag indgår vedvarende energi oftest til produktion af solcellepanelerne, men den præcise belastning afhænger af producenten og kan være svær at anslå helt præcist.

Ligeledes indgår transporten af solcellepanelerne typisk fra Asien til Europa også i energiomkostningen. I solcellepanelets levetid (ca. 25-35 år) vil solcellepanelet producere 100% grøn strøm, og når solcellepanelets levetid er slut, vil det blive genanvendt.

I dag kan ca. 90% af solcellepanelet genanvendes, og vi må antage, at der i takt med udbredelsen af flere og flere solceller i verden vil blive optimeret på denne proces, så endnu flere af panelernes materialer får nyt liv. Derfor tør vi godt sige, at solceller er en miljøvenlig investering og den bedst mulige vedvarende energiløsning.

Hvor effektive er solceller?

I Danmark har solcellerne som regel den største effektivitet i de lyse sommermåneder. I den periode vil de være i stand til at omsætte ca. 20% af solens energi til elektricitet. Effektiviteten er i høj grad påvirket af placering og vinkling. Den største effektivitet kan typisk opnås med sydvendte paneler på 45 grader.

Vi anbefaler, at du forhører dig hos vores solcellespecialister i forhold til den bedste placering af solceller for netop din bolig. Du kan kontakte os lige her.

Er min bolig egnet til solceller?

Det er vigtigt, at du får undersøgt af en certificeret instans om dit tag kan bære solcellerne og hvor stort et område, du skal afsætte til at dække dit energibehov. Du kan også overveje at montere solceller på husets facade eller stativer på jorden.

I Danmark vil den mest optimale placering af solcellerne være direkte mod syd med en hældning på 45 grader. På den måde kan du producere mellem 900 til 5000 kWh om året. Det hele afhænger naturligvis af anlæggets størrelse, omgivelserne, skygger på anlægget og vejrforhold.

Solceller kan i enkelte tilfælde være for tunge til boligens tag. Derfor er det vigtigt at undersøge, om der er behov for at understøtte taget yderligere. Før du køber solceller bør du kontakte din kommune, for at få viden om hvorvidt lokalplaner, fredninger og om servitutter tillader dig at sætte solceller på din bolig.

En del af

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12